top of page

BEDRIJFSFILM

Waarom een bedrijfsfilm?

Een bedrijfsfilm is tegenwoordig bijna niet meer weg te denken bij een bedrijf. Het is de ideale manier om jezelf te laten zien aan potentiële klanten. Onderzoek heeft uitgewezen dat door online video, de conversie en verkoop flink stijgt. De kijker (klant) krijgt een goede indruk van het bedrijf.
De uiteindelijke film, aan de hand van wat voor soort film het is, kan verspreid worden via allerlei (online) kanalen. Denk hierbij aan tv commercials, internet commercials, internetsites, Facebook, Twitter en andere Social Media. Ik help graag met het verspreiden van de film op deze kanalen.

 

Stap 1

Oriënterend gesprek

 

Voordat er gefilmd wordt, moet er eerst worden bekeken waarom er gefilmd moet worden. Moet er een echte bedrijfsfilm komen, of een kleine sfeerfilm? Moet er een probleem worden uitgelegd, of wordt het een kijkje in de keuken? En wat is het doel van de video, en de doelgroep?

Deze vragen worden allemaal gesteld in een persoonlijk gesprek, zodat het doel en de doelgroep van de video duidelijk wordt.

 

Stap 2

Script, storyboard & offerte

 

Na ons gesprek, ga ik bezig met het script en storyboard voor de film. Details, zoals beeld locatie en lengte komen hier in voor. Het script en storyboard is zo opgezet, dat het voor iedereen makkelijk te lezen en te begrijpen is.

Ook de offerte wordt in deze fase meegestuurd. Zodra er een akkoord komt op het script, storyboard en de offerte, dan gaan we samen naar de volgende fase.

 

Stap 3

Opnamedag

 

Eindelijk is het zover, de opnames voor de bedrijfsfilm. Stiekem vind ik dit het leukst gedeelte, omdat ik dan vaak een kijkje achter de schermen mag nemen. Voordat er gefilmd gaat worden, wordt het script nog even doorgenomen zodat we goed van start kunnen gaan.

De opnames verlopen vaak soepel en flexibel, zodat het werk niet verstoord wordt. Mocht er iets mis gaan voor de camera, dan is dat geen probleem. We gaan net zolang door totdat alles er perfect op staat!

 

Stap 4

Montage film

 

Na de filmdag komt het echte werk: de montage. Ik deze fase worden alle geschoten beelden geselecteerd, bewerkt en volgens het script achter elkaar gezet. Een erg nauwkeurig proces, waarbij de punten op de i worden gezet!

Zodra de eerste versie getoond wordt, kunnen hier aanpassingen op komen. Deze worden dan doorgevoerd, net zolang totdat de film helemaal perfect is!

Deze gingen u al voor!

bottom of page